Uutiset

Mansikkalan Kiinteistöhuolto Oy

Viimeisimmät uutiset:

Huoneistotietojärjestelmän tuottamat haasteet vuodelle 2024

Kaikki hoidossamme olevat taloyhtiöt on siirretty Maanmittauslaitoksen (MML) ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 puolella. Tarkan siirtopäivän voit hoitamamme yhtiön osakkaana nähdä taloyhtiösivuilta https://huoneistotieto.fi/. Nyt siis osakeluettelon ylläpito ei ole enää meidän hallussamme, vaan saamme tiedot MML:n rekisteristä, myös osoitteenmuutokset tulevat tietoomme sitä kautta.

MML:n asiakaspalvelu on pahasti ruuhkautunut osakerekisterimerkintöjen osalta. Mikäli haluat muuttaa vanhan, paperisen osakekirjan sähköiseksi osakerekisterimerkinnäksi, suosittelemme odottelemaan vähintään kesän yli. Kaupantekotilanteessa tulee myös huomioida pitkät käsittelyajat MML:n rekisteröinneissä, eli jotta uusi osakas saa esimerkiksi yhtiökokouskutsun ja oikeuden osallistua yhtiökokoukseen, tai voi ryhtyä hankkimassaan huoneistossa remonttiin, kannattaa pyytää myyjäosapuolelta valtakirja asioiden hoitamiseksi siihen saakka, kunnes MML saa rekisteröinnin tehtyä. Kannattaa myös varmistaa että isännöinnille toimitetaan tiedot kaupasta ja uudesta osakkaasta, jotta mm. maksulaput saadaan oikealle maksajalle jo kaupanteosta alkaen.

Tässä siirtymävaiheessa tilanne on varmasti kaikille osapuolille haastava, isännöinnin tulee noudattaa lakeja ja määräyksiä, joten me emme tilanteelle minkään mahda. Me voimme vain auttaa löytämään oikeat kanavat ohjeistukselle ja suositukset toimille, jotta homma toimii sujuvasti. 

MML:n Uutishuoneesta voit seurata tilanteen kehittymistä: Uutishuone – Tietoa Maasta | Maanmittauslaitos

Lisäksi infoa tarjoavat mm. Kiinteistöliitto – Kotisi asialla (kiinteistoliitto.fi) sekä myös tulevan osalta Isännöintiliitto: Huoneistotietojärjestelmä – Isännöintiliitto (isannointiliitto.fi)

Asiakastilaisuus 5.12.2023

Itsenäisyyspäivän alla toimistollamme oli glögi- ja piparitarjoilua asiakkaillemme. Herkkuämpärin arvonta suoritettiin asiaankuuluvalla vakavuudella tilaisuuden päätteeksi. Herkkuämpärin voitti Keijo Piiroinen Ruokolahdelta, onneksi olkoon!

arvonta
voittaja
herkkuämpäri
 

Henkilökunnan virkistyspäivä 2023

Elokuun lopulla vietimme henkilökunnan virkistyspäivää perinteisten “olympialaisten” merkeissä Ukoskassa. Teemana oli tällä kertaa tein ite ja säästin, lajeina maku, haju, näkö, kuulo ja tunto. Tiukan kisailun voittajaksi selviytyi jo toisena vuonna peräkkäin Ritva, onnittelut!

Yhteystiedot: